Elektronikus napló

Az e-napló elérhetősége:

http://enaplo.ws-dev.net:52533

 

Az elektronikus naplóval kapcsolatos észrevételeket, hibabejelentéseket az enaplo@szkkio.hu e-mail címen várjuk!

Táncház (2015.11.20.)

Márton nap (2015.11.11.)

Sulikopogtató (2015-2016)

Rajz projekthét kiállítás meghívó

Papírgyűjtés

Ifjúsági Könyvtár katasztrófavédelmi előadás

2015. október 7-én az Ifjúsági Könyvtár katasztrófavédelmi előadásán vettünk részt.
A tűzoltóság és a katasztrófavédelem mindennapjaival ismerkedhettek meg az érdeklődő gyerekek. Nagy Péter alezredes érdekes előadásával és a tűzoltók életéről szóló vetítésével és életszagú történeteivel tette még érdekesebbé az igen komoly témát.

Gerje tanulmányi út

2015. szeptember 26-án Gerje tanulmányi úton vett részt 30 tanulónk. A Gerje- patak élővilágát Prof. Surányi Dezső mutatta be. Az előadáson velünk tartott egy imádkozó sáska is. Rengeteg érdekességgel, a teremtett világ szépségeivel, még meglévő értékeivel ismerkedtünk meg ezen a délutánon.

Állatok világnapja

Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentje.
Október 5-én, a 2015-ös év állataival ismerkedhettek meg felsőseink. Állatok rejtőztek a folyosókon, "Állati" teszten mérhették le tudásukat diákjaink. A verseny szervezésében és lebonyolításában iskolánk Assisi Szent Ferenc osztálya (8.a) segített.
 Az év állatai: a nagy szentjánosbogár, a kecsege, a dunai tarajosgőte, a búbos banka és az ürge .

Tanévnyitó ünnepség

ZÖLDIKÉK Horvátországban

            A Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda, immáron 8.a osztályos tanulói Horvátországban nyaraltak augusztus 5-12. között. Történetünk három évvel ezelőtt kezdődött a Székelykapuk-Zödkapuk közép-kelet-európai ökocivilizációs versenyen való részvételünkkel, majd folytatódott a verseny háromszoros arany fokozatának elnyerésével. A versenyen együtt küzdött az osztály, így a jól megérdemelt nyaraláson is együtt volt a 21 Zöldike. A felejthetetlen horvátországi nyaralásról így írnak a tanulók:

            „Szerdán délután indultunk útnak Ceglédről, a buszon már Margittáról (Partiumból) érkezett diáktársaikkal utaztunk és kora reggel megpillanthattuk Basko Polje gyönyörű tengerpartját. Strandolással kezdődött a nyaralásunk és csak este foglaltuk el szálláshelyünket, a festői szépségű Bastban, ahol a tenger hullámai fölé több száz méter magas sziklafalak magasodnak. Pénteken reggel Makarska városában sétáltunk, fagyiztunk, majd komppal áthajóztunk Brac szigetére, ahol Sumartin városka „vad” strandján ismerkedtünk a tengeri élővilág érdekességeivel. Azúrkék víz, tengeri sünök, tengeri uborkák, a távolban delfinek tették érdekessé ezt a délutánt. Szombaton Omis felé vettük az irányt, hogy osztályunk elfoglalja az évszázadok óta bevehetetlen kalózvárat. A felfelé vezető út nagyon nehéz volt a tikkasztó melegben, de a gyönyörű látvány feledtette az út nehézségeit. Józsi bácsi a várkútból merített vízzel fogadta a felérőket, végül osztályunk elfoglalta a kalózvárat. Fáradt tagjainkat a tengerben frissítettük fel, s ezzel még nem ért véget a nap. Délután motorcsónakáztunk a Cetina kanyonban, amit nem úsztunk meg szárazon, hiszen a három hajó legénysége vízi csatát vívott. Rengeteget nevettünk és mosolygó tekintetek találkoztak a csata után. Vasárnap Makarskában pihentük ki a túra és a vízi csata fáradalmait és készültünk az esti tábortűzre. Ebben az esetben a tábortűz, az egymásra figyelés, egymás megismerésének tüzét jelenti, hiszen minden este Józsi bácsi beszélt nekünk a Székelykapuk- Zöldkapuk üzenetéről, majd egy-egy csapat bemutatkozása következett. Ezen az estén mi mutattuk be Ceglédet, iskolánkat, osztályunkat, valamint a természetről és a világról alkotott nézeteinket, elképzeléseinket. Műsorunk után az éjszakai fürdőzés következett Baska Vodán, ahol pezsgő éjszakai élet tárult elénk. Keveset aludhattunk, mert hétfő reggel indultunk Horvátország második legnagyobb városába, Splitbe. Óriás tengerjárók fogadtak a kikötőben, majd hálaadásként az Assisi Szent Ferencről elnevezett templomban imádkoztunk mindazokért, akiknek köszönhetjük ezt, az életre szóló nyaralást. Halpiac, Candy bar és végül Diocletianus császár palotája várt ránk, ahol pontosan délben őrségváltás, majd a császár köszöntése következett. Megismertük Split ókori és mai képét is. Ezt a napot is strandolással zártuk Promajnában. Hogy hetünknek keretet adjunk, a keddi napot is Basko Poljéban töltöttük. Este nehéz szívvel pakoltunk össze, hiszen rengeteg élménnyel és sok baráttal gazdagodtunk az elmúlt napokban, de már vártuk is az utazást, hogy mesélhessünk szüleinknek, hogy megmutassuk a fényképeket, hogy ezeket az örömteli pillanatokat megoszthassuk családunkkal. Szerdán búcsúztunk az Adriától, Józsi bácsitól, Margittától, Szatmárnémeditől és este már családunk ölelő karjai között meséltünk élményeinkről.

Osztályunk köszöni a szüleink és támogatóink önzetlen segítségét, kísérő tanáraink jókedvét, Józsi bácsinak a Székelykapuk- Zöldkapuk versenyt és nem utolsó sorban osztályfőnökünknek, hogy mindig bíztat minket, hogy elkezdtük vele a versenyt és a sok szeretetet, amit kapunk tőle és szüleinktől.”

Osztályunk támogatói, akik lehetővé tették horvátországi nyaralásunkat, és akiknek hálásan köszönjük segítő gondoskodásukat:

Nevüket eltitkolni kívánó felajánlóink, Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága, Szent Kereszt Katolikus Iskoláért Alapítvány, Velkey Pál       , Dr. Túri József, Patkó Gábor, Humán Citológia Kft.         , Gyapi-Bau Kft.    

 

Rajta Borbála és a Zöldikék

Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda

 

TILMA A GYERMEKMŰVÉSZETÉRT ALAPÍTVÁNY NEMZETKÖZI GYERMEKRAJZ-VERSENY

2015. május 30-án 14 órakor került sor a Hatvani Galériában a TILMA A GYERMEKMŰVÉSZETÉRT ALAPÍTVÁNY NEMZETKÖZI GYERMEKRAJZ-VERSENY ÉS VÁNDORKIÁLLÍTÁS megnyitójára és díjkiosztó ünnepségére.

A ceglédi Szent Kereszt Katolikus Általános Iskolából Rajta Borbála 7.a osztályos tanuló JUBILEUMI KÜLÖNDÍJBAN részesült. A rajzpályázat témája az „EZERSZÍNŰ VILÁG”. Alkotásának címe A kedvenc állatom.

Borka negyedik osztályos kora óta kitartó, lelkes tagja az iskola batik szakkörének.

Az ügyes kis tehetségek oklevelet és ajándékokat kaptak.

Többek között az erre az alkalomra nyomtatott színes, a gyerekek munkáit is bemutató kiadványt is készítettek. A pályázatra több száz alkotás érkezett. A legjobb 200 munka került kiállításra a Hatvani Galériában, Hatvanban.

Immár 10 éve érkeznek gyerekrajzok a világ minden tájáról, hogy elkápráztassák a látogatókat.

Gratulálunk Borkának!

VÁRKONYI KUPA

2015. május 19-én rendezték meg a VÁRKONYI KUPA általános iskolás atlétika versenyt, melyen hét iskola tanulói mérhették össze gyorsaságukat, kitartásukat, erejüket az alábbi versenyszámokban: 60 méter futás, 100 m futás, 600 m futás, 800 m futás, távolugrás és kislabdahajítás. Az összesített eredmény alapján iskolánk tanulói és testnevelői szerezték meg a legeredményesebb intézménynek járó serleget! Gratulálunk minden versenyzőnknek és felkészítő kollégánknak!

Milyen hétre pakoljak?Csengetési rend:
1. 08:00-08:45
2. 08:55-09:40
3. 09:55-10:40
4. 10:50-11:35
5. 11:45-12:30
6. 12:40-13:25

Tabló galéria

Kocséri gólyapár

A Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda Gábor Áron Tagiskola épületének kéményén fészkelő gólyapár hétköznapjai immáron bárki számára követhetők az alábbi linken keresztül:

http://kocser.hu/golyakamera